Održan seminar za delegate Super A i Super B rukometne lige

U Kragujevcu, 01.septembra 2019. godine, održan je jednodnevni seminar za delegate sa osnovnih lista Super A i Super B Lige, pred početak jesenjeg dela sezone 2019/20.

Seminar se odvijao prema unapred utvrđenom i objavljenom programu, koji je predvideo testiranje delegata pred početak takmičarske sezone, obradu aktuelnih stručnih tema značajnih za pripremu delegata, kao i sastanke sa rukovodstvima takmičenja u novoformiranoj ARKUS Ligi za muškarce, Super Ligi za žene, Super B Ligama za muškarce i žene.

U prvom delu seminara koji se odvijao u prostorijama hotela „Zelengora“ u Kragujevcu, delegati sa osnovnih lista Super A i Super B Lige polagali su test koji se sastojao iz dvadeset pitanja, deset iz poznavanja Međunarodnih Pravila rukometne igre i deset vezanih za poznavanje dužnosti i obaveza delegata u skladu sa normativnim aktima takmičenja. Sa zadovoljstvom ističemo da su svi delegati položili test bez većih problema i da spremno ulaze u nastupajuću sezonu. Nakon polaganja, delegatima su prezentovane izmene i dopune normativnih akata za sezonu 2019/20, od strane Nebojše Vidanovića i Ivane Jovanović koji su ujedno i članovi Takmičarske komisije koja je na ovim izmenama i dopunama radila. Nakon toga Jovan Popadić, ujedno delegat EHF i IHF prezentovao je delegatima dodatne smernice i pojašnjenja vezana za Pravila rukometne igre. Čime je prvi deo seminara i završen.

Drugi deo seminara održan je u prostorijama hotela „Šumarice“ u Kragujevcu, gde su delegati prvo imali sastanak sa rukovodstvom Super rukometne Lige za žene – g-dinom Jovanom Popadićem direktorom Lige i g-dinom Miroslavom Jankovićem pomoćnikom direktora Lige za suđenje, i Super B rukometne Lige za muškarce i žene – g-dinom Ivanom Milivojevićem direktorom svih Liga i g-dinom Milanom Rakićem pomoćnikom direktora Liga za suđenje. Delegati su tom prilikom upoznati sa ciljevima u takmičenjima u narednoj sezoni, kao i sa obavezama i odgovornostima koje će imati s tim u vezi kao i sa određenim promenama u funkcionisanju liga kao npr. pravovremeno obaveštavanje rukovodstva o nemogućnosti obavljanja dužnosti u pojedinim kolima, načinu i dinamici isplate troškova službenih lica, te načinu, dinamici i sadržaju komunikacije službenih lica sa rukovodstvom liga.

Nakon ovog sastanka usledio je sastanak delegata sa liste Super A Lige, sa rukovodstvom takmičenja novoformirane asocijacije ARKUS, koja će u sezoni 2019/20 sprovoditi najelitnije rukometno klupsko takmičenje za muškarce u Srbiji. Sastanak je otvorio direktor ARKUS lige g-din Milorad Šolević Tom prilikom delegatima su se obratili predsednik UO ARKUS-a g-din Milan Đukić,poželevši svima uspešnu sezonu a de je osnovni cilj organizacije lige, unapređenje srpskog rukometa. Istakao je da je ovo u stvari realizacija višegodišnje želje i potrebe klubova. Potom su se obratili predsednik ZD RSS, g-dim Zoran Černoh kao i predsednik ZSiK, g- din Zoran Stanojević koji su dali punu podršku ovoj asocijaciji . Potom se obratio pomoćnik direktora za suđenje g-din Marton Fabijan, kao i sekretar i marketing menadžer ARKUS Lige Vladimir Knežić i Dušan Živković.

Seminar je završen zajedničkim fotografisanjem delegata prvog stepena takmičenja.