У Београду, 24.02.2019. године, одржан је редовни зимски семинар за делегате 2., 3. и 4. степена такмичења за регион „Центар“.

Семинар се одвијао према унапред утврђеном и објављеном програму, који је предвидео обраћање директора ПРЛМ и ДРЛМ Центар г-дина Предрага Јушковића, као и саветника директора за судијска питања г-дина Дејана Вукићевића, као и презентације стручних тема везаних за обављање послова делегата у оквиру редовних првенствених такмичења.

Приликом свог обраћања г-дин Предраг Јушковић се захвалио на сарадњи у протеклом периоду, коју је оценио као добру. Искористио је прилику да истакне одређене мање пропусте у раду делегата, те се посебно осврнуо на техничко организациони сегмент утакмица, као и адекватно евидентирање уочених пропуста у Извештајима делегата. С тим у вези појаснио је и механизам корекције рада клубова на основу пропуста евидентираних у Извештајима делегата. Истакао је очекивање интересантне завршнице првенства, те је са тим у вези позвао на повишен ниво концентрације у приступу обаваљања дужности делегата у другом делу сезоне. На крају је свим присутнима пожелео успешан други део сезоне и наставак досадашње конструктивне сарадње.

Саветник директора за судијска питања г-дин Дејан Вукићевић, образложио је објективне разлоге, који су у одређеној мери утицали на приступ процесу делегирања. Истакао је проблематику која постоји са одређеним клубовима и појединцима, те напоменуо да се тим утакмицама треба приступати са максималним нивоом спремности и концентрације како би се избегли потенцијални ризици. Потврдио је спремност за интензивирањем и унапређењем сарадње када су у питању поједини делегати, посебно са листа 3. степена такмичења, као и тежње за уједначавањем односа делегирања, које је и сада на задовољавајућем нивоу.

Након излагања уважених гостију, прешло се на део семинара на коме су обрађене важне теме за ангажованост делегата у оквиру рукометних такмичења. Тим поводом презентације су припремили и представили Миодраг Александровић – „Рад делегата пре почетка утакмице“, Јован Попадић – „Рад делегата за време утакмице“ (уз посебан осврт на одређена правила рукометне игре и искуства са 26. Светског превенства у рукомету на коме је учествовао као делегат) и Борис Ивановић – „Рад делегата по завршетку утакмице“.

Семинар је затворила председница ЗД РСБ Милена Делић, која је том приликом још једном истакла присутним делегатима, какви их изазови могу очекивати у вршењу њихових дужности у наставку сезоне, те да је неопходан висок ниво припремљености и концентрације у обављању дужности делегата, те је свима пожелела успешан рад у другом делу сезоне.