Home Семинари Одржани регионални семинари за делегате 2. 3. и 4.степена такмичења

Одржани регионални семинари за делегате 2. 3. и 4.степена такмичења

0
Одржани регионални семинари за делегате 2. 3. и 4.степена такмичења

На предлог Комисије за стручно усавршавање делегата, а у складу са Одлуком УО ЗД РСС од 25.12.2019. године, одржани су регионални семинари за делегате 2., 3. и 4. степена такмичења. Семинари су одржани према регионалној подели, и то: 22.02.2020. године у Јагодини за делегате региона Исток – Запад  , у Врбасу за делегате региона Север, и 23.02.2020. године у Београду, за делегате са региона Центар.

Семинари су се одвијали према унапред утврђеном програму и сатници. У склопу активности, извршена је анализа рада делегата у првом делу такмичарске сезоне 2019/20, и дате су смернице, сугестије и савети како и шта је потребно кориговати у другом делу сезоне. Поред анализе рада, на семинарима су обрађене различите стручне теме од значаја за бољу припремљеност и унапређење рада делегата, пред почетак пролећног дела такмичарске сезоне 2019/20. Посебан акценат је био стављен на сегмент рада делегата који се тиче познавања Међународних правила рукометне игре.

У циљу јаснијег приближавања овог сегмента рада делегата, посебно су припремљени и делегатима кроз видео тест представљени видео клипови који се односе на специфичне ситуације на утакмицама, у којима је потребно али и очекивано да присутни делегат покаже висок ниво познавања Правила рукометне игре. Видео тест је припремио наш колега Јован Попадић, дугогодишњи међународни делегат. На семинару у Врбасу, међународни судија Владимир Јовандић, а у Београду такође међународни судија Вања Антић одржали су презентације на тему Критеријум суђења на СП у Јапану 2019.године.

Семинар у Врбасу је организован у сарадњи са Заједницом судија и контролора, где се рад одвијао у једном делу самостално, а у другом делу заједнички са судијама и контролорима.

На крају семинара делегатима су се обратили и директори Првих и других лига, као и њихови сарадници за судијска питања, који су истакли да су задовољни досадашњим радом делегата у јесењем делу првенства. Председник УО ЗД РСС Зоран Чернох је истакао да ће пре почетка пролећног дела првенства обавити разговоре са директорима и помоћницима свих лига о заступљености чланова заједнице на основним листама на којима се налазе.

Посебно радује чињеница да је ЗД РСВ богатија за седам нових чланова, који су на семинару у Врбасу успешно положили тест и стекли звање рукометног делегата.

Организација и реализација семинара била је поверена члановима Комисије за стручно усавршавање делегата и УО ЗД РСС, Зорану Черноху, Небојши Видановићу, Милени Делић, Ивану Мандићу и Јовану Попадићу.

На предлог Комисије за маркетинг урађене су значке са логоом Заједнице делегата РСС, које су овом приликом подељене делегатима, а сви делегати ће имати обавезу да је носе на утакмицама на којима су делегирани у својству сл.лица.