Home Семинари Одржан семинар делегата Супер лиге

Одржан семинар делегата Супер лиге

Одржан семинар делегата Супер лиге

Дана 08.септембра 2018.године је одржан семинар делегата и свих службених лица који ће у наступајућој такмичарској сезони обављати дужности на утакмицама СРЛС А и Б. Семинар је организован у сарадњи са Такмичарском Комисијом РСС и Директорима СРЛС. У складу са најављеним програмом у првом делу семинара је обављено тестирању делегата. Део тестирања је био из Каталога ИХФ Правила игре а према одлуци Управног одбора ЗД РСС, док је други део припремила Такмичарска комисија РСС и који је био из аката која се односе на такмичење, како би делегат ушли што спремнији у нову такмичарску сезону.

  

Потом је био састанак са Директорима СРЛС А и Б који је представљао анализу рада службених лица у протеклој такмичарској сезони и након тога су дате смернице за рад и шта се од њих очекује у наредној такмичарској сезони.
Како је рад био ефикасан из рационалних разлога се одмах приступило најављеној теми за крај семинара  „Рад делегата пре, за време и по завршетку утакмице“ коју је припремила и веома успешно презентовала Бранка Марић, техничког делегата ЕХФ и од недавно делегата – контролор са великим бројем видео материјала са примерима реакција делегата.

  

Потом је у складу са програмом уследио заједнички рад свих службених лица. Све присутне је поздравио председник РСС, Божидар Ђурковић. Изразио је велико задовољство радом службених лица у претходној сезони и поред низа тешкоћа. Нагласио је да нам то даје за право да очекујемо што више гледалаца на утакмицама, као и веће интересовање за преносе рукометних утакмица. На крају је свим службенимм лицима пожелео пуно успеха у обављању веома важних функција у такмичарској сезони 2018-2019 године.

У наставку је као главна тема семинара била презентација „ Нова тумачења правила игре“ коју је присутним приказао Драган Начевски, председник Судијске комисије ЕХФ. Поред службених лица, њих преко 150, излагање првог човека европске судијске струке, пажљиво је пратило и у истом интерактивно учествовало преко 30 тренера највишег степена такмичења.

  

Након тога је за делегате био организован ручак након којег је председник Стручне комисије ЗД РСС, Небојше Видановића, саопштио да су сви делегат део теста из Правила игре положили беспрекорно посебно истичући нове делегате на листи СРЛС Б