Home Семинари Одржан семинар за делегате Супер А и Супер Б рукометне лиге

Одржан семинар за делегате Супер А и Супер Б рукометне лиге

0
Одржан семинар за делегате Супер А и Супер Б рукометне лиге

У Крагујевцу, 01.септембра 2019. године, одржан је једнодневни семинар за делегате са основних листа Супер А и Супер Б Лиге, пред почетак јесењег дела сезоне 2019/20.

Семинар се одвијао према унапред утврђеном и објављеном програму, који је предвидео тестирање делегата пред почетак такмичарске сезоне, обраду актуелних стручних тема значајних за припрему делегата, као и састанке са руководствима такмичења у новоформираној АРКУС Лиги за мушкарце, Супер Лиги за жене, Супер Б Лигама за мушкарце и жене.

У првом делу семинара који се одвијао у просторијама хотела „Зеленгора“ у Крагујевцу, делегати са основних листа Супер А и Супер Б Лиге полагали су тест који се састојао из двадесет питања, десет из познавања Међународних Правила рукометне игре и десет везаних за познавање дужности и обавеза делегата у складу са нормативним актима такмичења. Са задовољством истичемо да су сви делегати положили тест без већих проблема и да спремно улазе у наступајућу сезону. Након полагања, делегатима су презентоване измене и допуне нормативних аката за сезону 2019/20, од стране Небојше Видановића и Иване Јовановић који су уједно и чланови Такмичарске комисије која је на овим изменама и допунама радила. Након тога Јован Попадић, уједно делегат EHF и IHF презентовао је делегатима додатне смернице и појашњења везана за Правила рукометне игре. Чиме је први део семинара и завршен.

Други део семинара одржан је у просторијама хотела „Шумарице“ у Крагујевцу, где су делегати прво имали састанак са руководством Супер рукометне Лиге за жене – г-дином Јованом Попадићем директором Лиге и г-дином Мирославом Јанковићем помоћником директора Лиге за суђење, и Супер Б рукометне Лиге за мушкарце и жене – г-дином Иваном Миливојевићем директором свих Лига и г-дином Миланом Ракићем помоћником директора Лига за суђење. Делегати су том приликом упознати са циљевима у такмичењима у наредној сезони, као и са обавезама и одговорностима које ће имати с тим у вези као и са одређеним променама у функционисању лига као нпр. правовремено обавештавање руководства о немогућности обављања дужности у појединим колима, начину и динамици исплате трошкова службених лица, те начину, динамици и садржају комуникације службених лица са руководством лига.

Након овог састанка уследио је састанак делегата са листе Супер А Лиге, са руководством такмичења новоформиране асоцијације АРКУС, која ће у сезони 2019/20 спроводити најелитније рукометно клупско такмичење за мушкарце у Србији. Састанак је отворио директор АРКУС лиге г-дин Милорад Шолевић Том приликом делегатима су се обратили председник УО АРКУС-а г-дин Милан Ђукић,пожелевши свима успешну сезону а де је основни циљ организације лиге, унапређење српског рукомета. Истакао је да је ово у ствари реализација вишегодишње жеље и потребе клубова. Потом су се обратили председник ЗД РСС, г-дим Зоран Чернох као и председник ЗСиК, г- дин Зоран Станојевић који су дали пуну подршку овој асоцијацији . Потом се обратио помоћник директора за суђење г-дин Мартон Фабијан, као и секретар и маркетинг менаџер АРКУС Лиге Владимир Кнежић и Душан Живковић.

Семинар је завршен заједничким фотографисањем делегата првог степена такмичења.