Home Семинари Одржан јесењи редовни семинар за рукометне делегате СРЛС

Одржан јесењи редовни семинар за рукометне делегате СРЛС

Одржан јесењи редовни семинар за рукометне делегате СРЛС

Пред почетак такмичарске рукометне сезоне у такмичењу СРЛС, у периоду од 01. до 03. септембра 2017.године одржан је редовни семинар  за рукометне делегате у Крагујевцу. Семинар је организован у сарадњи са ЗСиК  РСС,  а рад се одвијао у једном делу заједнички са контролорима и судијама а у једном делу самостално кроз  делегатске радионице, на којима су делегати активно радили по припремљеним темама од стране стручне комисије ЗД РСС.

Првог дана је након отварања семинара тема била „СЕДМЕРЦИ“ коју је припремио Слободан Вишекруна са великим бројем видео клипова. Након тога је одржана  делегатска радионица, на којој су делегати од стране стручне комисије упознати о новинама у Пропозицијама, као и других аката која се односе на такмичење од стране Небојше Видановића. Потом је било реч  о Критеријумима који су правно формално тренутно неважећи из претходног периода, због регистрације ЗД РСС као правног лица. Отворена је јавна расправа, а уводне напомене је дао  Милан Гашић на основу искуства код формирања листа, указао на неке недостатке, дао предлоге како да се превазиђу. У саму расправу се укључио већи број делегата те се дошло до конструктивних предлога у иновирања постојећег акта.

Други дан је започео са теоретским тестом на којем су делегати највишег ранга показали висок ниво знања, и где је већина имала максималан број поена. Потом је заједно са контролорима рађен видео тест који није био предмет оцењивања, већ је коришћен у едукативне сврхе, а након тога је тема била Пасивна игра коју је припремио Мирослав Јанковић. У попдневно термину су биле презентације наших делегата се летошњих такмичења, Борис Вукашиновић са Еврпског првенства у Словачкој за кадеткиње (17) и Јован Попадић са Светског првенства за јуниоре(21) у Алжиру. Велико задовољство је било чути њихова искуства, тендеције у светском и европском рукомету, поготову што су имали запажене улоге на поменутим такмичењима, где је Борис Вукашиновић био на полуфиналу, а Јован Попадић на финалу такмичења у улози делегата.

Последњег дана је била тема Проблематика у примени нових правила коју је припремила Бранка Марић, након чега је одржан састанак свих службених лица са Директором СРЛС Б, Иваном Миливојевићем.