Home Aктуелно ЗАЈЕДНИЦА ДЕЛЕГАТА ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИ „МИЛЕНА ДЕЛИЋ“ – прва дама на челу РСС-а“, и још два члана заједнице на високим функцијама

ЗАЈЕДНИЦА ДЕЛЕГАТА ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИ „МИЛЕНА ДЕЛИЋ“ – прва дама на челу РСС-а“, и још два члана заједнице на високим функцијама

0
ЗАЈЕДНИЦА ДЕЛЕГАТА ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИ „МИЛЕНА ДЕЛИЋ“ – прва дама на челу РСС-а“, и  још два члана заједнице на високим функцијама

Дана 23.12.2020 године у хотелу „Crowne Plaza” у Београду одржана је ванредна Скупштина Рукометног савеза Србије. Да Заједница делегата има изузетно квалитетне, образоване, одговорне, предузимљиве људе, људе са визијом, који су у сваком тренутку спремни да помогну рукометном спорту, у прилог томе говори чињеница да је неколико чланова наше заједнице и овог пута, као и годинама уназад, именовано на веома важним и одговорним функцијама у Рукометном савезу Србије.

Једногласном одлуком делегата Скупштине РСС, за нову председницу Управног Одбора РСС изабрана је Милена Делић, која је уједно и прва дама која се налази на овој функцији у Рукометном савезу Србије. Иза себе има веома блиставу како играчку, тако и врло успешну каријеру делегата и рукометног радника. Делићева је бивша државна репрезентативка и дугогодишњи члан ЖРК Раднички и ЖРК Динамо. Иза себе има прегршт освојених титула државног првака и националног Купа, а са Радничким је освојила и три Купа победника Купова. У периоду од 2006. до 2012. године била је потпредседник УО РСС задужена за женски рукомет, и тада је кадетска репрезентација Србије постигла изванредан успех, освојивши сребрну медаљу на Светском првенству. Милена тренутно обавља и функцију председника скупштине Рукометног савеза Београда и дугогодишњи је делегат на А листи Супер рукометне лиге Србије. Носилац је бројних признања РСС-а и Града Београда.

Поред Милене Делић, велико признање и поверење указано је и нашим колегама Дејану Миленковићу, који је изабран за потпредседника Скупштине РСС-а, као и Др.Ивану Мандићу, коме је припала част да буде именован за председника Надзорног Одбора Рукометног савеза Србије. Они су такође веома успешни рукометни радници, који годинама уназад дају велики допринос рукометном спорту.

Оно за шта ће се они засигурно залагати је пре свега, стварање једне компактне целине, где не би смо требали да се делимо, већ да сви функционишемо као тим, да имамо заједничке циљеве и да радимо искључиво у интересу рукометног спорта. Најважније је поставити „здрав“ темељ за наставак развоја српског рукомета.

Они су чланови једне заједнице ( ЗД РСС ) коју карактерише заједништво, слога, тимски рад, тако да са сигурношћу можемо рећи да ће нас на најбољи начин представљати и на новоизабраним функцијама, биће понос заједнице, а ми ћемо им као заједница у сваком тренутку пружати несебичну помоћ и подршку.

Свим  колегама још једном честитамо на именовањима, и желимо им пуно среће и успеха у даљем раду и функционисању.