Home Заједница Лепа вест за српски рукомет – ЈОВАН ПОПАДИЋ У УЛОЗИ ДЕЛЕГАТА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У ЕГИПТУ

Лепа вест за српски рукомет – ЈОВАН ПОПАДИЋ У УЛОЗИ ДЕЛЕГАТА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У ЕГИПТУ

0
Лепа вест за српски рукомет – ЈОВАН ПОПАДИЋ У УЛОЗИ ДЕЛЕГАТА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У ЕГИПТУ

Једна веома лепа вест како за Рукометни савез Србије, тако и за Заједницу делегата РСС долази од стране Међународне рукометне федерације ( International Handball Federation – IHF ), која је и овог пута указала велико поверење Јовану Попадићу, и на његову адресу послала номинацију за предстојеће 27. Светско првенство у рукомету за мушкарце, које ће бити одржано у Египту, у периоду од 13.01.- 31.01.2021.године. Он ће са колегама из осталих земаља света, обављати функцију делегата на овом значајном Светском рукометном догађају, које ће по много чему бити специфично и другачије од осталих. Биће велики изазов како за саме организаторе, тако и за остале учеснике и службена лица, обзиром на проблем изазван пандемијом вируса Ковид – 19. Оно што је занимљиво је то да ће по први пут на првенству учествовати 32 најбоље селекције, уместо досадашњих 24.

Јован Попадић је искуство и заслуге као ИХФ и ЕХФ делегат стекао на многим светским и европским првенствима, као и  на утакмицама најелитнијег европског клупског такмичења ( Лиги шампиона ), на којима је веома успешно обављао функцију делегата. Јован је ову номинацију заслужио пре свега захваљујући свом темељном раду, залагањем, ангажовању, посвећеношћу делегатском послу, као и захваљујући огромној жељи да испрати све рукометне трендове и усаврши своје знање, а у циљу што бољег познавања Међународних правила рукометне игре, њиховог тумачења и примене. За обављање ове одговорне и значајне улоге на овако великим рукометним догађајима потребно је поред квалитета рада поседовати и висок ниво зрелости, а наравно као и за све друго у животу, зрелост се стиче кроз праксу, искуство и рад, како на самом терену, тако и ван њега.

Остаје нам жал што се наша репрезентација овом приликом неће наћи на Светском првенству у Египту, као и још неко од наших колега, али смо уверени да ће наш колега Јован Попадић успешно и достојанствено представљати нашу земљу, наш Рукометни савез, као и нашу Заједницу делегата РСС, а ми му овом приликом честитамо на номинацији, желимо срећан пут, и пуно среће и успеха и добрих утакмица на првенству.