Home Aктуелно Милена Делић на челу РСС у наредном четворогодишњем мандату

Милена Делић на челу РСС у наредном четворогодишњем мандату

0
Милена Делић на челу РСС у наредном четворогодишњем мандату

На Изборној седници Скупштине Рукометног савеза Србије једногласно је донета одлука да се за председницу Управног одбора Рукометног савеза Србије изабере Милена Делић. На седници Скупштине одржаној у Хотелу “М” делегати су указали поверење Милени Делић за нови четворогодишњи мандат, након мандата добијеног на ванредној Скупштини Рукометног савеза Србије 23. децембра 2020. године.

Предлогом председнице Рукометног савеза Србије, Милене Делић избрани су потпредседници и чланови Управног одбора Рукометног савеза Србије. За потпредседнике УО РСС изабрани су Дејан Станојевић, Владимир Мандић, Ана Живановић и Јован Ковачевић. Управни одбор чине Јелена Ерић (задужена за женски рукомет), Милорад Кривокапић (задужен за мушки рукомет), Љиљана Максић (Кнежевић), Милан Ђукић, Драган Лозо, Драган Момић, Војислав Булатовић и Душан Мојсиловић. Председник Скупштине РСС је Драган Буквић, а за потпредседника Скупштине РСС изабран је Дејан Миленковић.

На Изборној седници Скупштине Рукометног савеза Србије одржаној у хотелу “М” учествовало је 42 од 43 делегата из целе Србије.

– Претходних шет месеци је било турбулентно и са мноштвом обавеза, али смо мој тим и ја успели да заједно урадимо све оно што сам обећала на ванредној седници Скупштине 23. децембра 2020. године. Овај период је био исцрпљујућ, али не жалим када видим да се примећују помаци, да се види боља атмосфера у рукомету и када на овој Скупштини видим млађе људе пуне елана, представнике клубова, јер ипак су клубови ти који треба да говоре и исказују своје прооблеме на терену и наравно одлучују о будућности рукомета. Мој избор данас је вероватно резултат претходног рада и видим да су сви задовољни и наравно да се сад очекује много више. Трудићу се да останемо у том ритму, па чак и да га унапредимо, истакла је Милена Делић.

Планови и приоритети у наредном периоду:

– Оно што је и тада био мој приоритет јесте да кренемо од базе, да покренемо рад свих категорија и стварно сам поносна што је велики број селекција константно на окупу. Формирали смо стручну службу која је преузела велики део посла, то су људи који су жељни рада и доказивања, жељни добрих резултата. Деца су задовољна, често су на окупу, квалитетније раде, променили смо стручне тимове и заиста сам срећна. Ово лето нам је пуно акција. Јуниорке очекује Европско првенство у јулу у Италији, затим Европско првенство у августу за кадеткиње у Грузији и јуниоре у Хрватској и то ће бити заокружено за летњи период. Следе квалификације женске сениорске селекције за Европско првенство у октобру – дочекујемо Турску и гостујемо на Исланду, у тој групи нас очекује и репрезентација Шведске. Крајем године је и Светско првенство за сениорке у Шпанији на које смо се квалификовали и почетак наредне године ће бити у знаку сениора који учествују на Европском првенству, закључила је Делић.

 

Извор: Рукометни савез Србије