Home Заједница Одржана редовна изборна Скупштина Заједнице делегата РСС – БОРИС ИВАНОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК УО ЗД РСС

Одржана редовна изборна Скупштина Заједнице делегата РСС – БОРИС ИВАНОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК УО ЗД РСС

0
Одржана редовна изборна Скупштина Заједнице делегата РСС – БОРИС ИВАНОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК УО ЗД РСС

У просторијама Рукометног Савеза Србије, дана 04.07.2021. године одржана је изборна Скупштина Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије.

Седници Скупштине ЗД РСС су поред чланова присуствовали и уважени гости, председница УО РСС г-ђа Милена Делић, која је са поносом можемо рећи и члан наше заједнице, Генерални секретар РСС г-дин Светозар Станковић, као и председница УО ЗСиК РСС г-ђа Бранка Марић.

На самом почетку, члановима Скупштине обратила се председница УО РСС Милена Делић, која је том приликом истакла веома коректну сарадњу са ЗД РСС, и напоменула да ЗД РСС у даљем раду може да очекује подршку од стране Рукометног Савеза Србије.

Присутнима се обратила и председница ЗСиК РСС  Бранка Марић, која се захвалила на позиву, и изразила спремност за сваки вид сарадње између две заједнице, а све у циљу усавршавања рада у свим сегментима.

Након њиховог обраћања, настављен је рад Скупштине по усвојеном дневном реду. Седници је присуствовало 27 делегата територијалних секција, од укупно 33 колико броји састав Скупштине, што значи да Скупштина има кворум за рад и одлучивање.

Председник УО ЗД РСС Г-дин Зоран Чернох је поднео Извештај о раду за 2020. годину, као и Извештај о финансијском пословању, који су након тога једногласно усвојени.

За председника Скупштине ЗД РСС изабран је Милан Гашић,  дугогодишњи истакнути члан Заједнице делегата. Својим богатим искуством и знањем даје немерљив допринос заједници, нарочито у сегменту едукације чланова заједнице. Дуги низ година се налази на листи делегата највишег степена такмичења.

За председника Управног одбора ЗД РСС изабран је Борис Ивановић, међународни ( ЕХФ ) делегат,  и делегат на листи највишег степена такмичења, од кога се очекује да у наредном периоду настави са успехом да води Заједницу делегата РСС, да ради на унапређењу заједнице, едукацији, омасовљењу, на увођењу иновација…

Након именовања за председника УО ЗД РСС, Борис Ивановић се обратио присутнима, захвалио на указаном поверењу, представио је свој програм рада за период 2021-2025, и истакао да ће основни циљ бити омасовљење заједнице, као и константан рад на унапређењу квалитета рада, знања и обучености чланства, а у сврху доприноса побољшању рукометног спорта у Србији.

За потпредседнике УО ЗД РСС изабрани су Иван  Мандић и Зоран Чернох, док су за чланове УО ЗД РСС изабрани: Небојша Видановић, Марија Лојпур,  Ивана Јовановић, Жељко Голубовић,  Светлана Обућина, Саша Павловић, Борис Вукашиновић и  Горан Соколовић.

Скупштина је такође именовала и Надзорни одбор у саставу: Јован Попадић ( председник ), Љиљана Стојанац ( члан ) и Дејан Перић ( члан ).

По завршетку седнице Скупштине, у име ЗД РСС, досадашњи председник УО ЗД РСС Зоран Чернох је уручио посебну плакету за заслуге у раду и развоју функције делегата и саме Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије, г-дину Раденку Гагићу, након чега је организован пригодан коктел за присутне чланове и госте.

Одмах након коктела, одржана је конститутивна седница Управног одбора, на којој је донета и одлука о организацији редовног јесењег семинара за све степене такмичења. Семинар за делегате 1. степена такмичења ( А и Б листа ), биће организован у периоду од 03.09.-04.09.2021. године у Крагујевцу, у сарадњи са ЗСиК, док ће термини семинара за ниже степене такмичења бити накнадно утврђени.

Остале фотографије са Скупштине можете погледати у галерији на Facebook страници Заједнице делегата РСС.