Home Заједница Одржана 3. седница Скупштине Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије

Одржана 3. седница Скупштине Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије

0
Одржана 3. седница Скупштине Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије
dig

У свечаној сали хотела „Стари Банат“ у Опову, 30. јуна 2019. године одржана је редовна – програмска Скупштина Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије, са следећим дневним редом:

  1. Отварање Скупштине и избор радних тела;
  2. Усвајање Записника са Скупштине одржане 23. јуна 2018. године;
  3. Разматрање и усвајање Извештаја о раду У.О. ЗД РСС за 2018. годину;
  4. Извештај Надзорног одбора ЗД РСС за 2018.;
  5. Разматрање и усвајање Извештаја о финансијском пословању ЗД РСС за 2018.
  6. Разматрање и усвајање Програма рада за 2019. годину;
  7. Текућа питања.

Седница је почела минутом ћутања у част нашем колеги и великом пријатељу, истакнутом међународном судији и делегату, Небојши Вујисићу, који је изненада преминуо 29. јуна 2019. године у својој 51. години.

Седницом Скупштине ЗД РСС је председавао председник Скупшштине Небојша Видановић који је обавестио да су своје присуство оправдали председник УО РСС г-дин БожидарЂурковић, в.д. генералног секретара РСС г-дин Мазлам Џемаилоски који су на службеном путу у седишту ЕХФ-а. Након извештаја верификационе комисије је констатовано да седници присуствује 26 делегата , од 33 и да су испуњени сви услови за рад и пуновравно одлучивање Скупштине.

У току рада члановима Скупштине се у неколико наврата, по тачкама дневног реда обраћао и председник УО ЗД РСС г-дин Зоран Чернох, који је истакао задовољство до сада урађеним у протеклој години, унапређењем рада делегата, нарочито у сегменту едукација, застуљеношћу на утакмицама свих рангова такмичења, учешћем у лигама млађих категорија, сусрета региона и у припремним утакмицама репрезентативних селекција. Настављен је тренд укључивања дојучерашњих играча, чак и два још увек актуелна суперлигашка играча су постали чланови заједнице.

Председник Надзорног одбора Борис Вукашиновић је анализирајући обим и квалитет обављених послова и задатака  ЗД РСС у 2018. години, као и претећу документацију за те активности, утврдио да су сви послови и задаци у целости реализовани у складу са претходно усвојеним Програмом рада, као и у складу са важећим актима и законским прописима и уз максимално рационалнано коришћење финансијских средстава. На основу свега наведеног Надзорни одбор је предлажио Скупштини да усвоји поднети извештај, што је и прихваћено.

Потом је предеседник У.О. изнео Програм рада за 2019. годину указао на циљеве за наредни период и посебно истакао подизање нивоа сарадње ЗД РСС са РСС и ЗСиК РСС, теда ће се и у наредном периоду наставити са унапређивањем исте. Такође и даље  један од циљева у наредном периоду, представља омасовљење Заједнице, као и константан рад на унапређењу квалитета рада, знања и обучености чланства, а у сврху доприноса побољшању рукометног спорта у Србији.

 

По завршетку седнице Скупштине ЗД РСС, у име ЗД РСС, председник УО ЗД РСС Зоран Чернох је уручио посебну плакету за заслуге у раду и развоју функције делегата и саме Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије, г-дину Јовици Тулаћу, који се по завршетку такмичарске сезоне 2018/19 званично опростио од активног вршења дужности делегата. Као што је истакао председник УО ЗД РСС, али и сам г-дин Тулаћ, овим не престаје његово активно учешће и давање доприноса у даљем раду ЗД РСС, које је започело још 1986. године, што су сви присутни чланови са задовољством поздравили, сагласивши се да је искуство тако једне богате и успешне делегатске каријере од великог значаја за даљи развој ЗД РСС.