Home Aктуелно Одржан радни састанак струковних заједница РСС и издато је ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ

Одржан радни састанак струковних заједница РСС и издато је ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ

0
Одржан радни састанак струковних заједница РСС и издато је ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ

На предлог Заједнице судија и контролора (ЗСиК), дана 16.06.2021.године у „Кући фудбала“ у Старој Пазови одржан је радни састанак Струковних заједница. Испред Заједнице судија и контролора састанку су присусвовали Председница УО ЗСиК Бранка Марић, потпредседници Зорица Машић и Ненад Николић, као и Председник комисије за праћење суђења Зоран Тијанић. Заједницу делегата представљали су Председник УО ЗД РСС Зоран Чернох, потпредседник Иван Мандић и Председник скупштине ЗД Небојша Видановић, док су испред Заједнице тренера састанку присуствовали Председник УО Јова Павлов и потпредседници Горан Веселиновић и Аким Комненић.

Овај радни и веома конструктиван састанак својим присуством је увеличала и Председница УО РСС Милена Делић.Струковне заједнице РСС, Заједница судија и контролора (ЗСиК), Заједница тренера (ЗТ) и Заједница делегата (ЗД) усагласиле су ставове и циљеве везане за будућу сарадњу у склопу РСС.

  • Након двочасовне размене мишљења и проблема донети су следећи закључци:
  1. У наредном периоду неопходно је направити план едукације младих играча за стицање звања рукометног судије, користећи тренинге и подршку тренера у клубовима. ЗСиК ће са своје стране обезбедити предаваче који ће анимирати децу.
  2. ЗСиК ће покрити са едукацијом све кампове у организацији РСС, уколико се то од ње затражи.
  1. Инсистираће се да се на семинарима пред почетак сезоне ( јесењи ) и полусезоне ( зимски ), а који ће бити у заједничкој организацији ЗСиК и ЗД РСС, обезбеди обавезно присуство тренера, а уколико је то неопходно, теме прилагодити потребама и захтевима тренера.
  2. На семинарима тренера омогућити едукацију судија, а све у циљу упознавања са основним елементима рукометне игре и тактике.