Home Семинари Одржан семинар делегата А и Б листе

Одржан семинар делегата А и Б листе

Одржан семинар делегата А и Б листе

У Крагујевцу је у периоду од 01.-02.09.2023. године, одржан редован јесењи семинар за делегате са основних листа Супер А и Супер Б рукометне лиге, пред почетак такмичарске сезоне 2023/24. Семинар је реализован у сарадњи са Заједницом судија и контролора РСС.

Семинар се одвијао према унапред утврђеном и објављеном програму, усклађеним са Планом и програмом ЗСиК РСС. Након отварања семинара и уводног обраћања председника УО ЗСиК Ненада Николића и председника УО ЗД РСС Бориса Ивановића, Бранка Марић је одржала презентацију на тему „Сарадња судија, делегата и записничког стола“. Након тога су делегати имали „округли сто“ где су дискутовали на теме из свог делокруга рада, а потом је уследила и седница УО ЗД РСС.

Другог дана је одржано и тестирање делегата које се спровела Стручна комисија УО РСС.

По завршетку тестирања Међународни (IHF) судија Владимир Јовандић је одржао презентацију на тему „Примена нових Правила игре“.

Потом је уследио састанак са директором Супер рукометне лиге (СРЛ) Дејаном Миленковићем и директором Супер Б рукометнле лиге (СБРЛ) Иваном Миливојевићем. Састанку је присуствовало и руководство Рукометног савеза Србије и то: Председница УО Милена Делић и Генерални секретар Светозар Станковић. Такође треба истаћи да су се семинару одазвали и представници Заједнице тренера РСС – председник УО Јова Павлов и члан УО ЗТ Зоран Валдевит.

Прво се обратила председница УО РСС Милена Делић која је поздравила све присутне, изразила велико задовољство што је семинар поново у заједничкој организацији две струковне заједнице  и свима је пожелела успешну предстојећу сезону.

Директори лига су у кратким цртама предочили службеним лицима шта их од обавеза, као и новина очекују у наредној сезони. За крај се обратио и Владимир Николић, овога пута у функцији сарадника директора за судијска питања Супер А и Супер Б рукометне лиге, који је такође свима пожелео успешну сезону, са надом да ће сва службена лица бити као и до сада на висини задатка, тј да ћемо сви заједничким снагама тежити да још једну сезонуокончамо регуларно, у складу са Пропозицијама и свим осталим актима такмичења.