Home Aктуелно Јован Попадић у клубу 500!

Јован Попадић у клубу 500!

Јован Попадић у клубу 500!

Велики јубилеј за Јована Попадића, српски делегат је у четвртак контролисао утакмицу четвртине финала ЕХФ Лиге шампиона између Кила и Монпељеа, своју 500. утакмицу на међунароној сцени!

Један од најважнијих шрафова у организацији Рукометног савеза Србије започео је своју интернационалну каријеру пре готово 12 година, први меч на коме је био делегат одигран је у Македонији, Cup Winners Cup, дуел између екипа Жито Прилеп и Х43 Лундагард у женској конкуренцији.

Први меч у Лиги шампиона за 45-годишњег стручњака дошао је већ наредне године, дебитовао је на утакмици између Горења Велења и Фленсбурга, у сезони 2013/14 када је немачки трофејни клуб освојио шампионски пехар.

Попадић је од тада као делегат ИХФ и ЕХФ учествовао на 13 Светских првенстава, пет у сениорској и осам у јуниорској конкуренцији, као и на два Евопска првенства и пет пута на Super Globe.

Ове године ангажован је био и на олимпијским квалификационим мечевима у мушкој и женској конкуренцији, а доказ колико је цењен на светској рукометној сцени стигао је и у виду номинације за Олимпијске игре у Паризу.

Велико браво, Јоване! Рукометни савез Србије и Заједница делегата РСС су поносни  на тебе и твоје успехе!