Home Aктуелно Одржана Редовна скупштина Заједнице делегата РСС

Одржана Редовна скупштина Заједнице делегата РСС

0
Одржана Редовна скупштина Заједнице делегата РСС

У просторијама хотела „Stobex“ у Лозници, а у оквиру кампа „Лозница 2023.“, дана 24.јуна 2023. године одржана је редовна Скупштина Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије. Седници Скупштине ЗД РСС су поред чланова присуствовали и уважени гости, генерални секретар РСС Г-дин Светозар Станковић и генерални секретар Рукометног савеза Београда Г-дин Зоран Микић. Ове године из оправданих разлога, по први пут изостало је присуство председнице Управног Одбора РСС, и дугогодишњег члана наше заједнице Г-ђе Милене Делић.

Рад седнице отворио је председник Скупштине Г-дин Вукашин Вујичић, који је поздравио све присутне, захвалио је гостима на одзиву, и пожелео је свима успешан рад. У радно председништво су за ову седницу Скупштине изабрани и Г-ђа Светлана Обућина и Г-дин Дејан Миленковић.

Потом се присутнима обратио  генерални секретар РСС Г-дин Светозар Станковић, који је поздравио присутне у име руководства Рукометног савеза Србије.  Истакао  је да је сарадња са Заједницом делегата РСС била веома коректна, захвалио се на доприносу који су Заједница делегата и сви њени чланови дали у протеклој такмичарској сезони, и да су делегати као један веома важан чинилац дали немерљив допринос да сва рукометна такмичења под окриљем РСС-а буду у потпуности регуларна и оцењена највишим оценама.

Исто тако Г-дин Зоран Микић се захвалилио на позиву, изразио је велико задовољство што види драге људе, што види многа млада лица која су изабрала да дају свој допринос рукомету и кроз улогу делегата, и пожелео је да и у наредном периоду ова заједница настави са својом хомогеношћу и јединством, јер то је оно што њу краси од самог оснивања па до данас.

Након њиховог обраћања, настављен је рад Скупштине по усвојеном дневном реду. Седници је присуствовао 21 делегат територијалних секција, од 27 тренутно формираних, а од укупно 33 колико броји састав Скупштине, што значи да је Скупштина имала кворум за рад и одлучивање. Треба истаћи да су Скупштини присуствовали сви остали присутни на поменутом кампу делегата.

У наставку седнице Скупштине разматран је Извештај о раду УО ЗД РСС, а известилац по овој тачки дневног реда био је председник УО Г-дин Борис Ивановић. На самом почетку свог обраћања изразио је неизмерну захвалност одзиву од стране руководства РСС-а,  и задовољство што се наставља традиција унапређења и интезивирања конструктивног и партнерског односа са кровном организацијом, тј Рукометним савезом Србије. Што се тиче самог рада УО ЗД у 2022-ој години, седнице су иако већином електронске, биле веома конструктивне, постојале су јако лепе дискусије, из којих су произилазиле и боље одлуке од предложених. Постојала је као и увек до сада потпуна јавност и транспарентност у раду. Што се тиче омасовљења заједнице, са задовољством се може истаћи податак да је заједница богатија за 11 нових чланова. Сарадња са ЗСиК је била такође коректна, заједница је увек “пружала руку” у жељи за још бољим унапређењем односа, што се надамо да ће бити у будућности, обзиром да је ЗСиК недавно добила и ново руководство на челу са председником УО ЗСиК Г-дином Ненадом Николићем, истакнутим Међународним судијом, иза кога је веома богато интернационално искуство.

Оно што такође треба истаћи, то је да поред рада Стручне комисије за стручно усавршавање, комисије за листе, Комисија за маркетинг је била веома активна и ангажована у циљу благовременог информисања свих њених чланова, а и целокупне рукометне јавности. На основу израђеног пројекта информационог портала и усвајања од стране УО ЗД, израђен је и пуштен у рад нови сајт, где је акценат био на његовој потпуној модернизацији и могућностима које ће моћи да пружи у наредном периоду, од online тестирања и многих других иновација.

По завршетку веома темељног и исцрпног излагања Извештаја о раду од стране председника Бориса Ивановића, присутнима је још једном желео да се обрати Светозар Станковић. Он је овом приликом истакао да је изузетно фасциниран капацитетом и кадром који има Заједница делегата, и изразио задовољство што је доста делегата лепо и позиционирано у оквиру органа и тела РСС-а, али да тај капацитет није у потпуности искоришћен, и да у наредном периоду заједничким снагама треба радити и на унапређењу тог сегмента.

Након тога су и извештај Надзорног одбора и Финансијски извештаји за 2022.годину једногласно усвојени.

По завршетку седнице Скупштине уследило је традиционално дружење делегата.