Home Семинари Oдржани регионални јесењи семинари за делегате 2. 3. и 4. степена такмичења

Oдржани регионални јесењи семинари за делегате 2. 3. и 4. степена такмичења

0
Oдржани регионални јесењи семинари за делегате 2. 3. и 4. степена такмичења

На предлог Комисије за стручно усавршавање делегата, а у складу са Одлуком УО ЗД РСС од 10.08.2022. године, одржани су регионални семинари за делегате 2., 3. и 4. степена такмичења. Семинари су одржани према регионалној подели, и то: 03.09.2022. године у Београду за делегате са територије Београд , 03.09.2022. године у Јагодини за делегате са територије Централне Србије, и 04.09.2002.године у Бачкој Паланци за делегате из Војводине.

Семинари у Београду и Бачкој Паланци протекли у заједничкој организацији двеју струковних заједница. Рад се у једном делу одвијао самостално, а у другом делу заједно са судијама и контролорима. Семинар у Централној Србији из објективних разлога није могао да се одржи у заједничкој организацији са ЗСиК, те су делегати семинар одржали у сопственој организацији, док су судије и контролори спровели своје активности дан касније у Крагујевцу.

Семинари су се одвијали према унапред утврђеном програму и сатници. Као и пред почетак сваке сезоне, делегати су полагали тестове који су садржали питања из познавања Међународних правила рукометне игре, као и питања везана за обављање дужности делегата на утакмицама. Резултати тестирања су показали да делегати спремно дочекују почетак нове такмичарске сезоне.

Након спроведеног тестирања делегата,чланови Стручне комисије су одржали презентације на тему “Обавезе делегата пре, током и по завршетку утакмице”, где су дате смернице, сугестије и савети на шта је потребно обратити пажњу у циљу што боље припремљености и унапређења рада делегата пред почетак нове сезоне. Такође, од стране чланова Такмичарске комисије делегати су упознати са изменама нормативних аката, нарочито са изменама Пропозиција такмичења РСС, са акцентом шта је то на шта посебно требамо скренути пажњу клубовима, и шта обавезно морамо навести у свом Извештају делегата који након утакмице достављамо ка првостепеним органима лига.

На крају семинара присутни су имали прилике да виде презентацију припремљену од стране нашег међународног ИХФ судије Владимира Јовандића на тему “Нових правила”, која су ступила на снагу 01.07.2022.године. Кроз припремљен видео материјал, могли смо видети које су то измене настале и у којим сегментима рукометне игре.

Посебно радује чињеница да је Заједница делегата РСС масовнија за још 6 нових чланова, који су успешно положили тест и стекли звање рукометног делегата.

Резултати тестирања :

БЕОГРАД – Београд, 03.09.2022

ЦЕНТРАЛНА СРБИЈА – Јагодина, 03.09.2022

ВОЈВОДИНА – Бачка Паланка, 04.09.2022