Home Семинари Одржани регионални јесењи семинари

Одржани регионални јесењи семинари

Одржани регионални јесењи семинари

На предлог Комисије за стручно усавршавање делегата, а у складу са Одлуком УО ЗД РСС од 08.08.2023. године, одржани су регионални семинари за делегате 2., 3. и 4. степена такмичења. Семинари су одржани према регионалној подели, и то: 09.09.2023. године у Врбасу за делегате са територије Војводине, 10.09.2023. године у Крагујевцу за делегате са територије Централне Србије, и 10.09.2023.године у Београду за делегате са територије Београда.

Семинари у Врбасу, Крагујевцу и Београду протекли су у заједничкој организацији двеју струковних заједница. Рад се одвијао заједно са судијама и контролорима.

Семинари су се одвијали према унапред утврђеном програму и сатници. Као и пред почетак сваке сезоне, делегати су полагали тестове који су садржали питања из познавања Међународних правила рукометне игре, као и питања везана за обављање дужности делегата на утакмицама. Резултати тестирања су показали да делегати спремно дочекују почетак нове такмичарске сезоне.

Пре тестирања делегата и контролора, одржана је презентација на тему „Припреме делегата за наредну сезону“, где су дате смернице, сугестије и савети на шта је потребно обратити пажњу у циљу што боље припремљености и унапређења рада делегата пред почетак нове сезоне. Такође, су делегати и контролори упознати са изменама нормативних аката, нарочито са изменама Пропозиција такмичења РСС, са акцентом шта је то на шта посебно треба скренути пажњу клубовима, и шта се обавезно мора навести у свом Извештају делегата који се након утакмице доставља првостепеним органима лига.

У делу семинара после одређеног тестирања одржане су две стручне теме „Сарадња судија са записничким столом“  затим су присутни имали прилике да виде презентацију припремљену од стране нашег међународног ИХФ судије Владимира Јовандића на тему “Нових правила”, која су ступила на снагу 01.07.2022. године. Кроз припремљен видео материјал, могли су се видети које су то измене настале и у којим сегментима рукометне игре.

Посебно радује чињеница да је Заједница делегата РСС масовнија за још 4 новa члана, који су успешно положили тест и стекли звање рукометног делегата.

Резултати тестирања :

Врбас               Београд               Крагујевац

Галерија слика