Home Заједница Одржана ванредна изборна Скупштина Заједнице делегата РСС

Одржана ванредна изборна Скупштина Заједнице делегата РСС

0
Одржана ванредна изборна Скупштина Заједнице делегата РСС

У просторијама хотела „Stobex“ у Лозници, а у оквиру кампа „Лозница 2022.“, дана 25.јуна 2022. године одржана је ванредна изборна Скупштина Заједнице делегата Рукометног Савеза Србије. Седници Скупштине ЗД РСС су поред чланова присуствовали и уважени гости, председница УО РСС Г-ђа Милена Делић, која је , то увек истичемо са поносом, члан наше заједнице и помоћник директора за судијска питања АРКУС и СБРЛ лиге Г-дин Зоран Тијанић.

Рад седнице отворила је најстарији делегат Скупштине Светлана Обућина. Поздравила је присутне, посебно госте и позвала све присутне да минутом ћутања одају почаст преминулом председнику Скупштине ЗД РСС, Милану Гашићу.

Потом се присутнима обратила  председница  УО РСС госпођа Милена Делић. Изразила је велико задовољство што присуствује овој Скупштини.  Истакла  је да је сарадња са Заједницом делегата РСС била веома коректна, без икаквих проблема и пружила пуну подршку ЗД РСС у даљем раду, са жељом да се настави са континуитетом унапређивања међусобних односа, а у циљу  побољшања стања у рукометном  спорту. Посебно је истакла хомогеност организације и то што се не заборављају бивши председници који присуствују оваквим скуповима као што је др Војислав Андрић.

Исто тако Зоран Тијанић помоћник директора АРКУС лиге се захвалилио на позиву, пожелео успешан рад  и изразио спремност за сваки вид сарадње, обзиром на функцију коју обавља. Истакао је да је увек био наклоњен ЗД РСС од њеног оснивања 2002.године.

Након њиховог обраћања, настављен је рад Скупштине по усвојеном дневном реду. Седници је присуствовало 22 делегата територијалних секција, од укупно 33 колико броји састав Скупштине, што значи да Скупштина имала кворум за рад и одлучивање. Треба истаћи да су Скупштини присуствовали сви остали присутни на поменутом кампу делегата.

За председника Скупштине ЗД РСС  до истека мандата изабран је Вујичић Вукашин из Врбаса,  дугогодишњи члан Заједнице делегата. Својим искуством и ангажовањем, како у заједници, тако и професионално обављајући многе функције у свом граду, није било дилеме око избора.

У  осврту на активности у протеклој години, председник, Борис Ивановић  је истако да су исте услед епидемиолошке ситуације биле сведене на минимум. Све одлуке како је то члановима познато донете су у већини случајева на електронским седницама Управног одбора једногласно,  те је тако омогућен несметан рад и испуњавање обавеза сходно програму рада за предметну годину. Но, без обзира на комплетно стање, представници наше организације били су укључени у сва дешавања у оквиру Рукометног савеза Србије и рукометног спорта у целини. Извештај о раду Заједнице делегата РСС за 2021 годину је једногласно усвојен.

Након тога су и извештај Надзорног одбора и Финансијски извештаји за 2021.годину једногласно усвојени.

На предлог председника Управног одбора Бориса Ивановића, обзиром да је Жељку Голубовићу престало чланство у ЗД РСС за члана Управног одбора  Скупштина је изабрала Дејана Перића. Скупштина је такође именовала и новог члана Надзорног одбора, Веру Вранеш.

По завршетку седнице Скупштине уследило је традиционално дружење делегата.